Back to school

Gepubliceerd op 30 augustus 2022 om 06:00

Hoii,

Voor velen begint het nieuwe schooljaar weer. Ik ga binnenkort ook weer naar school. Mijn tussenjaar zit er weer op. Ik ga beginnen aan de studie Leidinggevende. De laatste maanden heb ik me daar op kunnen voorbereiden. En ik neem jullie mee in hoe ik daar mee bezig ben geweest.

 

Ik heb stil gestaan bij waar het fout is gegaan en hoe ik me kan verbeteren om beter te kunnen slagen. De eerste 3 jaar heb ik verspild door de verkeerde studies te doen. En mijn laatste studie verliep niet helemaal soepel, maar ik vind dat dat niet helemaal mijn fout is geweest. Maar om al die drama te voorkomen heb ik er wijze lessen uitgehaald en wil ik me daarin gaan verbeteren. Waar het serieus mis ging is het plannen en me daar aan houden.

Zo heb ik geleerd dat alles begint met een goede planning maken. Als je weet wat je nog moet doen, en wanneer het af moet zijn kun je inplannen wanneer je eraan begint en hoeveel tijd je erin moet steken. Sowieso vind ik dat je al je taken moet noteren zodat je dat in kunt plannen en zo zie je niks over het hoofd. Dus moet je iets inleveren, moet je onderzoek doen of wat dan ook, noteer dit altijd zodat je dat mee kan nemen in je planning. 

Ik heb daarom ook een aantal planners gekocht om te kijken wat het best voor mij werkt. En daarnaast heb ik nog een agenda. In mijn agenda zet ik wanneer wat af moet zijn. In mijn planner noteer ik wanneer ik ermee bezig moet zijn om de deadline te kunnen behalen. Want dat is waar het om gaat, de deadlines halen, oftewel opdrachten op tijd af hebben.

Zorg voor een opgeruimde omgeving. Zo heb je minder prikkels en wordt je minder snel afgeleid. Voordat ik naar school ga doe ik nog een snelle sessie kamer opruimen. Het moet er clean uitzien zodat je rustig aan je huiswerk kan. Houd het verder ook opgeruimd, als je klaar bent met studeren ruim de dingen op die je niet meer nodig hebt. Zo kun je de volgende dag weer beginnen met een frisse start. 

Ik heb heel veel gezocht naar huiswerk tips en hoe je beter dingen kunt leren voor toetsen en examens. En ik ben me gaan verdiepen in planningen maken. Zo heb ik me een beetje voorbereid. Natuurlijk ga ik tegen dingen aanlopen, maar overal is een oplossing voor. En daar ga ik weer over schrijven als er een tegenslag met oplossing is.

Ik heb erg veel zin in het nieuwe schooljaar. Ook al moet ik toegeven dat ik mijn werk erg ga missen. Ik voel me daar heel prettig en het is hartstikke gezellig. Ik heb daar een heel fijn tussenjaar gehad. Ik heb vooral veel gewerkt. Vind ik veel belangrijker op dit moment dan helemaal niks doen en op reis gaan of iets. Sowieso in deze tijd op reis gaan vond ik niet een super idee. Ik heb mijn tussenjaar afgesloten met een gezellige dag shoppen. Komt binnenkort op de blog. Ik kijk er met een fijn gevoel op terug en ik ga het missen. Bedankt iedereen die het met mij heeft meegemaakt.

 

Dit is een beetje waar ik me mee bezig heb gehouden voordat ik weer terug ga naar school. En ik ga proberen om dit waar te maken. Over een half jaar kom ik hier op terug om te kijken of het me is gelukt. Hopelijk ben jij er als lezer dan ook bij. Voor nu bedankt weer voor het lezen en see you next time!

Liefs, Allisha

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.