Kitten in huis?

Gepubliceerd op 12 april 2024 om 06:00

Hoii,

Omdat we iets meer dan een maand samen wonen, hebben we besloten om een kitten in huis te nemen. Maar voordat we dat doen hebben we wel belangrijke punten besproken. Welke dat zijn lees je in deze post.

Als eerst hadden we het over wat voor ras we in huis zouden nemen. Mijn vriend wilde eerst eentje zoals Puki. Ik had uitgelegd dat hij niet vol ras kat is en dat ik dat wel wilde. Puki is een Brits/Europees korthaar. Dus we waren gelukkig snel eens dat het een vol ras Brits korthaar zou worden. 

Ik wilde ook een kater en geen poes. Katers zijn in het algemeen wat rustiger. Puki is ook een kater en hij is heel chill in de omgang. Dat wil ik ook voor bij ons thuis.

We vonden het belangrijk dat hij een stamboom en paspoort heeft. Hij moet al ingeënt zijn en de nodige prikjes hebben gehad. Ook moet hij gechipt zijn. Dit vinden we heel belangrijk vooral voor de gezondheid van de kitten. Mochten we hem ooit kwijt raken zouden we sneller met hem in contact kunnen komen, omdat hij gechipt is.

We besloten om de kat alleen beneden te houden. Boven mag hij niet vanwege het tapijt. In de ochtend zou hij natvoer krijgen en over de rest van de dag kan hij het doen met brokjes. Ook zal hij af en toe verwend worden met snoepjes.

Toen alles een beetje helder was wat we wilden en wat we ervan verwachten besloten we om op Marktplaats te gaan kijken voor een kitten. We waren eerst aan het kijken en daarna toen we dachten van die willen we, hebben we gereageerd op een advertentie. 

Na wat over en weer te hebben gechat hadden we afgesproken voor vrijdag 17 november om 15.00u om te komen kijken naar de kitten. We waren helemaal enthousiast en konden niet wachten. Ik had mijn familie voor de gek gehouden. Ik stuurde een foto van een echo rond en zei dat we binnenkort niet meer met z'n tweetjes zullen zijn maar met z'n drieën. Ze konden de grap wel waarderen. 

We hadden de belangrijkste benodigdheden in huis gehaald, want we willen natuurlijk meteen het allerbeste voor ons toekomstige huisdier. We gingen er niet vanuit dat we vrijdag meteen een kitten in huis hebben, maar dan hebben we het alvast.

We moesten ook bedenken hoe onze kleine vriend zou gaan heten. Mijn vriend had al meteen een naam in zijn hoofd. Ik vond het eerst maar niks. Maar ik kwam zelf ook niet op veel beters uit. We besloten om het even te laten rusten. Ik was ondertussen in die week wat spullen aan het bestellen. Bij sommige moest je een naam doorgeven. Ik dacht toen van ja het zal wel het wordt de naam die mijn vriend heeft bedacht. Ik had het hem meteen laten weten. Dus toen had hij een naam. De naam bewaar ik voor de volgende post.

Toen was het vrijdag. De dag dat we gaan kijken naar de kitten. We hadden er beide super veel zin in. Hoe dat is verlopen lees je in de volgende post. Ons kitten avontuur is begonnen en ik heb er hartstikke veel zin in. 

Liefs, Allisha

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.