Motivatie

Gepubliceerd op 7 januari 2022 om 08:00

Hoii,

In 1 van mijn vorige posts ging het over voornemens voor 2022. Om je eraan te kunnen houden heb je denk ik motivatie nodig. Anders ga je het denk ik niet volhouden. In deze post geef ik jullie tips om je je aan jullie voornemens te houden.

 

Daag jezelf uit

Als je elke keer de lat wat hoger legt ga je harder je best doen om je doel te behalen. 

 

Stel doelen in

Bijvoorbeeld als je een verslag moet schrijven. Je kunt dan als doel hebben om 1 hoofdstuk per dag te maken. Ligt er natuurlijk ook aan hoeveel tijd je ervoor hebt.

 

Werk in kleine stappen

Ga niet meteen groots denken, waarschijnlijk gebeurt er dan niet wat er moet gebeuren. Als je elke keer een stapje hebt bereikt voel je je waarschijnlijk goed en ga je gauw verder met het volgende.

 

Word je eigen coach

Moedig je zelf elke keer aan wanneer je een dipje aan voelt komen. Zeg bijvoorbeeld dingen zoals : Ik kan het, zet hem op, nog even door, etc.

 

Geloof in jezelf

Als je in jezelf gelooft groeit je zelfvertrouwen en heb je er meer zin in om te doen wat er moet gebeuren.

 

Zorg goed voor jezelf

Drink en eet voldoende. Rust is ook belangrijk. Dus zorg ervoor dat je je niet overbelast. Als je je goed voelt zul je ook eerder resultaat bereiken.

 

En als laatste tip, heel belangrijk : Beloon jezelf

Elke keer als je je doel hebt behaald, beloon jezelf er dan voor. Bijvoorbeeld met een aflevering van je favoriete serie. Dit kan bijvoorbeeld als je 1 vak af hebt van je huiswerk.

 

Dit zijn mijn tips hoe je de motivatie erin kan houden. Natuurlijk zijn er nog veel meer tips. En niet alles hoeft voor jou te werken. Hopelijk heb je hier iets aan, en mocht je nog een tip weten, ik ben er benieuwd naar laat het achter in de reacties. Ik wens je veel succes met het behouden van je motivatie, en hoop dat jij je doelen kunt bereiken.

Keep up the good work!!

Liefs, Allisha

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.