Mijn werk

Gepubliceerd op 4 februari 2022 om 08:00

Hoii,

Zoals je weet ben ik verkoop medewerkster bij XL Discount. Ik wil daar graag iets over vertellen. Gewoon om een beeld te geven hoe het er aan toegaat in het bedrijf waar ik werk. Laat me beginnen met het introduceren van het bedrijf.

 

XL Discount is een eenmanszaak. De winkel bestaat hier sinds 2013. Er zijn er maar 2 van in Nederland. Niet precies dezelfde winkel maar wel zelfde idee. Het concept komt vanuit Spanje. Daar heb je heel veel van dit soort winkels. De winkel kun je beetje vergelijken met de Action.

Ik ben hier werkzaam sinds november 2020. Bij dit bedrijf heb ik ook mijn studie afgerond. Ik werk met nog 5 andere collega's. Het is een leuk team. Tijdens mijn studie heb ik de juiste begeleiding gehad en ik heb er veel geleerd. Door de studie heb ik in het bedrijf een aantal verantwoordelijkheden gekregen. Ik mag openen en sluiten, beetje leiding geven en aansturen waar nodig.

De dagen in de winkel zijn heel erg verschillend. Elke dag heb je weer met andere mensen en situaties te maken. Dat is waarom ik dit werk zo leuk vind. Ik zit heel weinig achter de kassa. Ik vind het persoonlijk veel leuker om in de winkel aan de slag te gaan. Daar gebeurt van alles. Je moet mensen op weg helpen, winkel netjes maken, vracht verwerken en nog veel meer. 

Ik vind het ook leuk om lastige dingen te moeten oplossen. Soms komen mensen met producten terug, die doen het niet, zijn stuk of ze zijn niet tevreden met het product. Ik kijk eerst zelf naar de situatie en kijk wat ik kan doen. Als het niet lukt roep ik er iemand bij die er meer verstand van heeft. Als het nodig is blijf ik erbij om van de situatie te kunnen leren zodat ik de volgende keer die dingen misschien kan toepassen. Ik vind het heel belangrijk dat de klant tevreden de winkel uit gaat, dan heb je meer kans dat ze terug komen en dat ze een goed woordje verspreiden. 

Wanneer ik werk maak ik wat lol met collega's, maar ik neem het werk wel serieus. Ik vind dat ik in een leuk team zit en we kunnen goed met elkaar overweg. Het is ook gewoon heel belangrijk dat er een goede werksfeer hangt, daardoor doe je je werk ook een stuk beter. Het werkt motiverend. 

Afgelopen week toen we weer open mochten ben ik begonnen met producten aanvullen vanuit het magazijn. Ik heb gekeken welke schappen redelijk leeg waren. Die ben ik toen gaan halen in het magazijn. Ik had de producten geprijsd en aangevuld in de winkel. Ik heb ook de tafels gepoetst waar de kunstbloemen op staan. Die hadden een schoonmaakbeurt nodig. Nadat ben ik begonnen met de winkel netjes maken. Ik ben toen de rijen nagegaan en ben gaan kijken welke dingen ik anders kan hangen. Ook spiegel ik de producten meteen. Zo ziet het er meteen wat voller uit.

 

Dit is hoe het er een beetje aan toe gaat op het werk. Ik haal er echt voldoening uit. Ik ben het meest tevreden als een klant tevreden de winkel uitloopt. Zo weet ik dat ik ze goed op weg heb geholpen. Mocht je nog iets willen weten, stel dan gerust je vraag. Hopelijk heb ik een goed beeld geschetst van hoe het er aan toegaat. 

Liefs, Allisha

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.