Ergernis winkel

Gepubliceerd op 13 mei 2022 om 06:00

Hoii,

Zoals jullie misschien wel weten ben ik winkelmedewerkster. Elke dag maak ik wel iets mee wat me bijblijft. Ik sta het liefst in de winkel, maar soms komt het wel voor dat ik achter de kassa sta. En er vallen soms wel wat dingen op. Kunnen goede dingen zijn, maar ook vervelende dingen. Vandaag ga ik vertellen over 1 van mijn ergernissen achter de kassa.

 

Het telefoneren

Waar ik slecht tegen kan, is als mensen aan het telefoneren zijn wanneer ze iets komen afrekenen. Ik vind dat zo respectloos. Oke, het kan misschien zijn dat sommige mensen echt met noodzaak aan het telefoneren zijn. Dan is het geen punt. Maar als het over ditjes en datjes gaat vind ik het ander verhaal. Als ik zulke mensen aan de kassa heb, help ik ze alsnog met veel plezier. Maar ik vind dat de sfeer gewoon veranderd. 

Sommige mensen hoor ik dan zeggen tegen diegene waar ze mee aan het telefoneren zijn, van dat ze bij de kassa staan en moeten afrekenen. Dit vind ik geen probleem, want de klant heeft de aandacht bij het afrekenen.

Als ik als klant ergens ga afrekenen wil ik toch wel aandacht voor degene hebben die bij de kassa staat. Diegene staat er immers voor jou. Anders ga ik wel naar de zelfscan kassa als ik er geen aandacht aan wil besteden. Bij sommige winkels heb je geen zelfscan kassa, dan is het ander verhaal. En ja, ook ik telefoneer wel is als ik moet afrekenen. Maar ik zeg altijd tegen diegene waarmee ik aan het bellen ben dat ik moet afrekenen en dat ze even moeten wachten. Oog voor het kassa personeel vind ik gewoon belangrijk. 

Ik moet wel zeggen dat ik 1 keer aan de telefoon was, maar dat kon echt niet wachten. En ik snap wel dat sommige mensen ook van die noodzakelijke telefoontjes kunnen hebben. Maar ik wilde het hier toch over hebben. Misschien gaan mensen erover nadenken.

Het is ook een beetje controle voor jezelf. Want diegene die achter de kassa staat kunnen ook fouten maken. Het is dan beetje dubbel check. Je wilt toch wel weten waar en hoeveel je ergens voor betaald. 

Soms komen mensen nog achteraf terug om te zeggen dat iets niet klopt, of dat er iets mis is. Dan denk ik van, ja als je je aandacht erbij had gehouden had je dat eerder geweten. Maar toch probeer ik ze dan zo goed mogelijk te helpen. Dat is mijn taak als winkelmedewerkster en ik zelf vind het heel belangrijk om mensen met een tevreden gevoel de winkel uit te laten lopen.

 

Nou dit is eigenlijk het ding waar ik me het meest aan erger in de winkel. Herken jij je hierin of heb jij iets waarvan je denkt dat kan ook echt niet in de winkel? Laat het dan weten in de reacties. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Bij deze bedankt voor het lezen, en hopelijk tot de volgende!

Liefs, Allisha

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.