Mijn eerste..... sollicitatie

Gepubliceerd op 18 mei 2022 om 06:00

Hoii,

Ik ga jullie wat vertellen over mijn eerste sollicitatie gesprek. Het was een zeer bijzondere ervaring. En die ervaring wil ik graag met jullie delen. Benieuwd naar hoe ik het heb ervaren? Lees dan verder.

 

Mijn eerste sollicitatie was voor de Jumbo Foodmarkt. Ik was toen pas 16 jaar. Ik was al een tijdje aan het zoeken naar vacatures voor een bijbaantje. Via Indeed kwam ik die van de Jumbo tegen. Bij ons werd een nieuwe Jumbo geopend, de Jumbo Foodmarkt. Ze zochten alvast mensen voordat het werd geopend. Ik had op de vacature gereageerd en mijn CV verstuurd. Niet lang daarna mocht ik op gesprek komen.

Dit is in 2015 gebeurd, dus ik weet niet meer precies hoe het proces verliep, maar ik vertel wat ik nog weet. Ik mocht dus op gesprek komen, net zoals vele anderen. Iemand verwelkomde ons. Er werd uitgelegd dat het soort speed daten was. Je gaat in gesprek met een werknemer en die stelt dan aantal vragen. Je moest wachten totdat je aan de beurt bent. Ze roepen je als je aan de beurt bent. 

Toen ik aan de beurt was gingen we een ruimte in. Degene met wie ik het gesprek voerde vroeg of ik er klaar voor was. Ik was er klaar voor, en ze stelde me verschillende soorten vragen. Over hobby's, school, thuis situatie etc. Ik was best zenuwachtig want ja dit zou mijn eerste baantje kunnen worden. Maar ik probeerde wel zo cool mogelijk te doen. Want ik had maar 5 minuten. Na het gesprek moesten we wachten tot je werd opgeroepen. Je kreeg dan te horen of je werd aangenomen of afgewezen. Het was best spannend om te moeten wachten.

Na een tijdje werd ik, met een paar anderen opgeroepen. We werden apart genomen. Degene die ons apart had genomen maakte het wel spannend. Eerst een verhaal, leek uren te duren, in werkelijkheid denk ik dat het nog geen minuut duurde. We kregen te horen dat we allemaal zijn aangenomen. Ik blij, want eerste baan ooit. Daarna mochten wij het contract tekenen en toen mocht ik weer naar huis. 

Toen ik thuis kwam waren mijn ouders natuurlijk benieuwd hoe het was gegaan. Eerst maakte ik de grap dat ik niet was aangenomen, maar ik was te blij dat ik snel erna zei dat ik ben aangenomen.

 

Dit was mijn verhaal over mijn eerste sollicitatie. Ik moet wel zeggen dat toen ik er aan kwam vond ik het vreemd dat het druk was. Want vaak ga je gewoon naar de winkel zelf. Maar omdat de winkel nog geopend moest worden hebben ze het natuurlijk op zo'n manier gedaan. Het kost teveel tijd om iedereen 1 voor 1 uit te nodigen. Ik vond het een leuke ervaring. Na de sollicitatie hadden we nog een training gehad. Die was hartstikke leuk en leerzaam. Hoe heb jij je eerste sollicitatie ervaren? Laat het weten in de reactie, ben wel benieuwd naar je verhaal.

Liefs, Allisha

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.