Moment van de week - 2

Gepubliceerd op 22 mei 2022 om 06:00

Hoii,

Vandaag ga ik het weer hebben over mijn moment van de week. Ik ga jullie wat vertellen over mijn werkdag.

 

Zaterdag 14 mei 2022 - Werkdag / Leuke avond

7:45 ging de wekker. Ik druk altijd tot half 9 op de snooze knop. Half 9 stapte ik uit bed. Nadat ik klaar was met mezelf opfrissen ging ik beneden eten. Ik at cornflakes met sojamelk. Dat is meestal mijn vast ontbijt. Tijdens het eten smeerde ik brood voor werk. En iets over 9 was het tijd om aan te fietsen.

9:15 kwam ik aan op het werk. Ik moest openen en ongeveer tien minuten later was mijn collega aanwezig. We hadden wat bij gekletst want we hadden elkaar al een aantal weken niet meer gezien. Meestal werken we om de week samen. Maar door omstandigheden verliep het anders. Binnenkort werken we helaas niet meer samen omdat ze gaat stoppen. 

9:30 maakten we de winkeldeuren open zodat de dag kon gaan beginnen. Mijn collega vroeg nog aan mij wat ik zoal doe in de winkel en of dat ik veel kan doen. Omdat zij niet zo goed weet wat ze moet doen als ze in de winkel moet werken. Ik vertelde dat er altijd iets te doen is en dat ik altijd bezig probeer te zijn. 

We waren samen de kassa blokken aan het schoonmaken en toen zei ik tegen mijn collega van : "Je wilt toch weten wat je kunt doen in de winkel? Je kunt vast beginnen bij de bestekrij. Die moet nog netjes gemaakt worden." Zij werd helemaal chagrijnig. Ze zei : "Ja niks, dat meen je niet." Ik zei : "Ja ik ben serieus dat meen ik wel. Je vroeg toch wat je kon doen? Begin daar maar mee." Ze antwoordde met : "Ja dit slaat nergens op. Jij wilt nooit achter de kassa. Dit is mijn zaterdag achter de kassa. Ik zei : "Ja maar ik heb al de hele week gewerkt in de winkel." Zegt ze : "Als jij niet werkt sta ik altijd op de vloer. En jij bent er nu dus dit is mijn zaterdag achter de kassa." Waar ik het afsloot met : "Als je het er niet mee eens bent bespreek je het maar met de baas." Zegt ze nog ja is goed. Ik vond dat echt mooi. Ik genoot echt van dat chagrijnige gedrag, haar reactie was gewoon goud. Ik wilde gewoon zien hoe ze zou reageren. Ik ben daarna gewoon weggelopen en ben er niet meer op in gegaan. Ik was toen zelf begonnen met die bestekrij.

Ik vind het gewoon niks om de gehele dag achter de kassa te moeten staan/zitten. Ik vind de tijd dan zo langzaam gaan. Ik was in de bestekrij bezig met spiegelen, producten aanvullen en alles netjes hangen. Ondertussen moest ik ook mensen helpen die dingen vroegen enzo. In de winkel vind ik sowieso prettiger dan aan de kassa.

12:00 had ik lunchpauze van een half uur. Na de pauze nam ik mijn collega over bij de kassa. Om tijdelijk bij de kassa te zitten vind ik niet erg. Ik weet dan gewoon dat ik weer verder kan gaan als mijn collega terug is. Toen ze terug was ging ik weer de winkel in.

Na de laatste middagpauze heb ik tot sluitingstijd bij de kassa gezeten. Ik gaf aan wat mijn collega nog kon doen. Het was wel een gezellige dag. We hadden afgesproken om in de avond samen terrasje te pakken. 

Ik fietste naar huis. Ik gaf door dat ik later een terrasje zou pakken. Mijn moeder had soep klaar gemaakt, want mijn zusje was ziek. Puki de kat lag heerlijk te slapen. Die was in de middag lang buiten geweest vertelde mijn moeder. Toen we gingen eten kwamen oma en opa op bezoek. Ze hadden lekkers meegenomen. Ze hadden ook iets voor Puki. We hadden z'n snack maar meteen gegeven. Na het eten ben ik weggegaan.

We zaten op een terras in het centrum. We komen daar wel vaker. Zoals je kunt zien op de afbeelding hierboven kun je wel indenken dat we ervan hebben genoten. We hadden gekletst over exen, aparte meiden, werk en veel meer. En het voorval van vanochtend kwam ter sprake. Ik vertelde dat ik het eerst serieus meende. Maar toen ze begon over dat ik kassa niks vind moest ik haar gelijk geven. Ik vertelde ook hoe mooi ik haar reactie vond. Ze gaf toe dat ze wel erg chagrijnig was en eerst niet doorhad dat ik gewoon aan het kutten was. We hebben er enorm om gelachen en we hadden een fijne avond. We waren op tijd naar huis gegaan. Zij moest nog ergens heen, en ik moest de volgende dag sporten. Daarover vertel ik trouwens meer in 1 van mijn volgende posts dus hou het in de gaten.

 

Dit was dan weer een dag uit mijn week. Hopelijk konden jullie er een beetje van meegenieten. Wij hebben in ieder geval flink gelachen. En kijken er mooi op terug, deze herinnering zal ik zeker bewaren voor als we niet meer samen. Hoe vonden jullie dit, en hebben jullie zelf iets leuks meegemaakt? Laat het weten in de reacties want ik ben benieuwd. Tot de volgende!

Liefs, Allisha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.