Waarom ik ben begonnen met sporten

Gepubliceerd op 24 juni 2022 om 06:00

Hoii,

Vanuit mijn familie kreeg ik regelmatig de vraag wanneer ik weer ga sporten. En of ik een keer mee ga met sporten. Elke keer gaf ik weet ik niet en nee als antwoord op die vragen. Ik zocht het gewoon niet en had er geen zin in. Maar een paar weken terug begon ik er over na te denken. Doordat ik ben gaan nadenken ben ik uiteindelijk mee gegaan naar de sportschool. Hoe ik zover ben gekomen lees je verder in dit artikel.

 

Ik weet niet meer hoe ik op die gedachte kwam, maar een paar weken terug dacht ik wel van dat ik wat meer moet bewegen. Zeker voor een betere conditie, uithoudingsvermogen en het is gezond om in beweging te zijn. Ik vond ook dat ik wel wat meer kon doen om mijn dag meer voldoening te geven. En het is ook niks slechts ofzo het is alleen maar beter voor je zelf. Ik dacht ik ga er gewoon voor en ik zie wel. Hoe meer ik erover nadacht hoe meer motivatie ik kreeg om te gaan sporten. Ik gaf eerst altijd werk als reden om niet te hoeven sporten, omdat ik daar ook veel loop. 

Maar ik begon er meer en meer over na te denken. Ook gewoon omdat het meer bewegen geen kwaad kan. Ik dacht na hoe ik het kon aanpakken om te beginnen met sporten. Hoe ik de motivatie zou krijgen om het ook te blijven doen. Ik had thuis verteld dat ik mee wilde gaan sporten. Daarna had ik sportschoenen besteld en een sport tenue. Als ik die dingen eenmaal heb weet ik gewoon dat ik daar gebruik van ga maken. In plaats van dat het alleen maar in mijn kast blijft liggen. 

Op moment van schrijven ben ik 2 weken geleden voor het eerst meegegaan naar de sportschool met mijn vader. We gingen zondagochtend. Ik heb toen met zijn oefeningen meegedaan. Het was wel een beetje zwaar maar na afloop voelde het wel goed. 

De eerstvolgende keer dat ik was gegaan, was de dinsdag. Ik heb toen voor mezelf een routine gezocht. Ik doe 30 minuten lopen, 20 minuten fietsen en 20 minuten cross. En tot nu toe bevalt het me goed. Ik ga drie keer in de week. Gewoon bij de Basic-Fit in de buurt. Ik ben blij met deze keuze dat ik ben gaan sporten. 

 

In mijn voornemens stond ook dat ik beter voor mezelf wilde zorgen. En ik denk dat ik met dit een goed begin maak. Ik keer er eerst erg tegenop, maar als je eenmaal aan de gang bent gaat het gewoon vanzelf. Waar wil jij mee beginnen, maar wat houdt je tegen om dat te doen? Laat het weten in de reacties en misschien kan ik je ermee helpen. Maar mijn tip is ga er gewoon voor. Als je het niet probeert weet je het nooit. Waar een wil is, is een weg... Hopelijk zie ik je bij de volgende.

Liefs, Allisha

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.