Ik en Corona

Gepubliceerd op 28 juni 2022 om 06:00

Hoii,

Corona, het meest besproken onderwerp het afgelopen 2 jaar. Het viel daarna een beetje op de achtergrond. Want alles werd weer toegestaan. Ik lette op mijn eigen gezondheid, en als winkelmedewerkster hield ik er meer rekening mee. Zo probeer ik nog steeds wat afstand te houden, gewoon om mijzelf te beschermen. Ik heb de drie vaccins gehad. Ik geloof echt wel dat ze wat bescherming geven, maar als je besmet raakt dan is dat maar zo. 

 

Ik ben besmet geraakt door mijn moeder. Net zoals mijn vader. Ze heeft het waarschijnlijk opgelopen op haar werk. Gewoon dikke pech. Zij had eerder Corona dan ik. Ik heb meteen een zelf test gedaan toen ik het wist. Mijn test was toen nog negatief. De dag erna ben ik daarom gewoon gaan werken. Heel de dag was er niks aan de hand. In de avond toen ik thuis kwam van mijn werk begon ik super veel te niezen. Ik dacht dat dit kwam omdat ik had afgestoft op het werk. Ik besloot gewoon te gaan slapen. 

Midden in de nacht werd ik wakker. Het voelde al meteen niet goed. Mijn neus en hoofd deden zeer. Ik deed meteen onderzoek op internet of het misschien symptomen zijn van Corona. En ja daar horen ze bij. Ik besloot om weer mijn slaap te pakken, maar dit ging moeizaam. Ik maakte me niet alleen druk om mezelf, maar ook om anderen met wie ik had gewerkt. Ik wil natuurlijk niet degene zijn die iemand anders heeft besmet. Ik had meteen mijn collega een berichtje gestuurd over mijn vermoedens. Het was 3 uur 's nachts dus logisch dat ze niet reageerde. 

Iets over 7 werd ik wakker van haar berichtjes. Mijn stilmodus gaat altijd uit na 7 uur. Ik vertelde haar dus waar ik last van had. Ik had ook meteen mijn werk een berichtje gestuurd. Daarna ben ik opnieuw een zelf test gaan doen. Nadat had ik werk opgebeld om door te geven dat ik Corona heb. Ik had meteen mijn temperatuur opgemeten en ik had 39 graden koorts. Ik ben erna naar boven gegaan, heb al mijn kleren en mijn beddengoed in de was gedaan, mijn kamer opgeruimd en ben onder de douche gegaan. Nadat ik was opgefrist heb ik mijn bed opgemaakt en ben er in gaan liggen. Ik voelde me heel slecht. In het begin van de ochtend voelde ik me nog redelijk. Maar nadat ik was gedoucht was ik echt zo ziek als een hond. Heb zelfs nog over moeten geven. Mijn moeder heeft door de dag heen eten en drinken gebracht. Super lief. 

 

Op het moment van schrijven heb ik nog steeds Corona, maar ik had genoeg energie hiervoor. Ik wilde meteen schrijven over hoe ik me voelde enzo, maar ik had hier geen fut voor. Dit was over mijn eerste dag met Corona. Wat ik nog mee wil geven is, pas goed op jezelf en anderen. Geniet van het leven, maar hou in je achterhoofd dat er nog andere virussen zijn waar je goed ziek van kunt worden. Verder wil ik je bedanken voor het lezen, en hopelijk zie ik je bij de volgende!

Liefs, Allisha

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.