Tips om te sparen

Gepubliceerd op 1 juli 2022 om 06:00

Hoii,

Geef jij makkelijk je geld uit en heb je moeite met sparen? Zo ja, dan ben je vast niet de enige en heb ik misschien wel helpende tips voor je. Zo niet, dan ben je hier alsnog van harte welkom. Maakt verder ook niks uit. Ik probeer mijn weg te vinden in het sparen. Ik ben al aardig op weg en wil mijn ervaring met jullie delen.

 

Ik heb een normale en een spaarrekening. Beide bij de Rabobank. En ik ben erachter gekomen dat de Rabobank handige dingetjes in de app hebben staan om beter te kunnen sparen. Ik heb daar meteen gebruik van gemaakt. Ik leer er tot op de dag van vandaag nog steeds van. Sinds ik er gebruik van maak merk ik dat ik er nu nog steeds profijt van heb. Tot nu toe komen ze ook regelmatig met nieuwe dingen. Nu heb ik het over de Rabobank, maar ik weet niet of andere banken ook al gebruik maken van deze slimme trucjes.

Spaarpotjes aanmaken

Bij mijn spaarrekening kon ik lange tijd geleden spaarpotjes toevoegen. Dat kan voor verschillende doeleinden zijn. Zo heb ik mijn eerste spaarpot Rijbewijs genoemd. Hier zit spaargeld in wat alleen bestemd is voor mijn rijbewijs. Van mijn normale rekening ging hier elke maand een vast bedrag naar uit. Toen ik voldoende had gespaard maakte ik een nieuw spaarpotje aan. Hier zit niet echt een doel aan vast.

Slimme overboekingen

In de app staat ook de handige optie voor slimme overboekingen. Dit houdt in dat je automatisch geld kan laten overmaken naar je spaarrekening. Zo heb ik ingesteld dat er een vast percentage van mijn salaris al naar mijn spaarrekening gaat wanneer het binnenkomt. En aan het eind van de maand blijft er een bepaald bedrag over op mijn gewone rekening en de rest gaat naar sparen. 

Wisselgeld

Sinds kort is het mogelijk om in de app je wisselgeld op te sparen. Dus kost iets € 1,75 ? Dan gaat er 25 cent naar je spaarrekening. Ik vind dit super handig, want alle beetjes helpen. Zo voorkom je dat je het makkelijk uit gaat geven. Want wat je opgespaard hebt ga je niet makkelijk gebruiken, toch? In ieder geval ik niet.

In de app kun je ook zien wat je in de toekomst kwijt bent, bijvoorbeeld aan je vaste lasten. En je kunt per maand zien hoeveel je hebt uitgegeven. Of het de maand ervoor meer of minder was. Ook dit  vind ik heel handig. Zo hou ik er rekening mee waar ik op moet letten, om het te kunnen verbeteren. Maar ja soms kun je er niet omheen.

Ik ben me erg bewust van het sparen. Het leven wordt alleen maar duurder. Natuurlijk geef ik ook nog wel eens wat uit. Maar alleen wanneer het echt nodig is. Ik denk er altijd wel tig keer over na of ik iets wel moet kopen of niet. Vooral omdat ik niet iets wil kopen wat ik erna toch niet meer gebruik. Ik heb in het verleden al een aantal miskopen gedaan, en dat wil ik alleen maar voorkomen. 

Dus wil je iets kopen? Denk erover na of je het echt nodig hebt en of je het daadwerkelijk gaat gebruiken. Als ik ga winkelen probeer ik zo gericht mogelijk op stap te gaan, zodat ik zeker weet dat ik met het geen thuis kom wat ik ook echt nodig heb. Soms kan het natuurlijk ook voorkomen dat ik iets koop wat ik niet in gedachten had. Vaak was het product dan in de aanbieding, of denk ik van dat dat inderdaad handig is om aan te schaffen. Ik denk er altijd wel goed over na en wil niet zomaar mijn geld uitgeven. Dat moet jij ook niet willen.

Ik heb altijd mijn pinpas bij, maar ik ga denk ik over stappen om cash mee te nemen als ik ga shoppen. Dan geef ik het minder snel uit. Ik heb altijd een vast bedrag waar ik me aan houdt als ik ga winkelen. Vaak blijf ik eronder, maar ik denk dat ik minder uitgeef als ik cash bij heb. Want ik hou niet van kleingeld.

 

Dit waren een aantal handige trucjes. Ik vind het heel goed van de Rabobank om zulke dingen toe te voegen in de app. Zo ben je bewuster bezig met sparen en gaat het iets makkelijker. In ieder geval gaat dat bij mij zo. Ik was al wel een voorstander van het sparen, maar op deze manier nog meer. Ik zie al wel wat de vooruitgangen zijn. En ik denk dat ik deze methode er nog wel heel lang inhoudt. Het is zo makkelijk en overzichtelijk dat ik er alleen maar blij mee ben. En het is goed voor de portemonnee. Hoe ga jij om met sparen? Laat het weten in de reacties. Nou dit was het weer voor vandaag. Hopelijk zie ik je bij de volgende!

Liefs, Allisha

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.